Daflon, voor zware, pijnlijke of gezwollen benen en nachtelijke krampen

Geneesmiddel niet op voorschrift. Beschikbaar in dozen van 30, 60, 90, 120 en 180 tabletten.

Hoe werkt Daflon?

wave icon

Venoactieve behandelingen zoals Daflon zijn ontwikkeld om de gezondheid van de aders in de benen te verbeteren door de tonus van uw aders te versterken. Die worden immers zwakker naarmate chronische veneuze ziekte verergert.

Daflon heeft een volledig werkingsmechanisme: de ontstekingsremmende en aderbeschermende werking vermindert direct de pijn en de zwelling. Daflon versterkt de veneuze tonus en verhoogt de lymfedrainage. Het beschermt ook de haarvaten of kleine bloedvaatjes zodat de microcirculatie en de tonus in de aders verbeteren. Dat komt de gezondheid van de aders ten goede en het verlicht symptomen zoals pijnlijke en gezwollen benen. 1

Bestrijdt pijn in de benen van binnenuit

wave icon

Daflon is een klinisch bewezen, doeltreffende behandeling die gemakkelijk in te nemen is. Het actief bestanddeel van Daflon komt uit onrijpe sinaasappelen en heeft een micronisatieproces ondergaan dat voor een maximale absorptie zorgt. 1

Door die verbeterde absorptie kan Daflon de kern van het probleem aanpakken en aders doeltreffend van binnenuit behandelen. Het verbetert de tonus van de aders waardoor een eventuele verdere evolutie van de ziekte wordt tegengegaan en de tekenen en/of symptomen van chronische veneuze ziekte worden verlicht zoals zware benen, pijn, rusteloosheid (onbedwingbare drang om de benen te bewegen), nachtelijke krampen, oedeem, trofische stoornissen (letsels van de huid als gevolg van een slechte doorbloeding) 1

Aangetoond effect van Daflon over 8 weken

4 weken 3

8 weken 3

Pijn in de benen

50%

63%

Zware benen

50%

65%

Gevoel van gezwollen benen

50%

63%

Verlicht de symptomen

wave icon

Uit klinische studies is gebleken dat Daflon de pijn en het gevoel van zwelling en zwaarte in de benen al na één maand inname tot 50% vermindert. Na twee maanden gebruik waren die cijfers nog hoger.

Om baat te hebben bij uw behandeling met Daflon, moet u uw medicatie innemen zoals aanbevolen. Let erop dat u uw aandoening van nabij volgt en een arts of apotheker raadpleegt als u zich zorgen maakt.

Fabrieksgeheimen 5,6,7

wave icon
 1. De productie van Daflon begint met de oogst van kleine, onrijpe sinaasappelen uit de hele wereld. Deze worden geoogst, 15 dagen in de zon gedroogd en vervolgens geplet om er een natuurlijke stof uit te halen die wordt gebruikt om het geneesmiddel te maken: hesperidine.
 2. Na extractie wordt hesperidine via een industrieel procédé omgezet in een actieve stof: de flavonoïdenfractie. Dit geheime industriële proces geeft deze flavonoïdenfractie een samenstelling van : 90 % diosmine en 10 % flavonoïden in zorgvuldig afgemeten doses.
 3. De flavonoïdenfractie wordt vervolgens gezuiverd en gedroogd om alle onzuiverheden te verwijderen. Het doel van deze stap is een kwaliteitsvolle flavonoïdenfractie te verkrijgen.
 4. De gezuiverde flavonoïdenfractie wordt zeer slecht door de darm geabsorbeerd omdat de flavonoïdendeeltjes zeer groot zijn. Het micronisatieproces bestaat er dus in de flavonoïdendeeltjes te verkleinen door ze tegen elkaar te laten botsen. De gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdenfractie wordt dan beter in het lichaam opgenomen.
 5. De gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdenfractie wordt vervolgens verwerkt tot Daflon-tabletten door middel van een compressiestap.
 6. De tabletten worden vervolgens geblisterd en verpakt in Daflon doosjes. Deze doosjes worden uiteindelijk in de apotheek verkocht.

Veiligheidsinformatie:

Daflon 500 mg

Daflon 500mg (gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie) is een geneesmiddel aangewezen bij veneuze ziekte en aambeien. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de werkzame stof of voor één van de hulpstoffen. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Lees aandachtig de bijsluiter en vraag steeds raad aan uw arts of apotheker. BNL DN MK 23 C1 PU 01 - VHB houder: Servier Benelux N.V.

Referenties:

 1. Naar Nicolaides A, Kakkos S, Baekgaard N, et al. Management of chronic venous disorders of the lower limbs. Guidelines according to scientific evidence. Part I. Int Angiol. 2018;37(3):181-254.1
 2. Garner RC, Garner JV, Gregory S, Whattam M, Calam A, Leong D. Comparison of the absorption of micronized (Daflon 500 mg) and nonmicronized 14C-diosmin tablets after oral administration to healthy volunteers by accelerator mass spectrometry and liquid scintillation counting. J Pharm Sci. 2002;91:32-40
 3. Gilly R, Pillion G, Frileux C. Evaluation of a new venoactive micronized flavonoid fraction (S 5682) in symptomatic disturbances of the venolymphatic circulation of the lower limb: a double-blind, placebo-controlled study. Phlebology. 1994;9:67-70.
 4. Pascarella L, Lulic D, Penn AH, et al. Mechanisms in experimental venous valve failure and their modification by Daflon 500 mg. Eur J Vasc Endovasc Surg. 2008;35(1):102-110.
 5. Maggioli. Phlebolymphology. 2016; 23(2):82-91.
 6. Johnston et al. Phlebology. 1994;9(Suppl.1):4-6.
 7. Paysant et al. International Angiology. 2007;27(1):81-85.
 
 

 

 

2024